Open

Nieuwe Accu

Nieuwe accu voor je auto nodig?

Laat je auto-accu vervangen bij een Carteam garage

Carteam

Een nieuwe accu voor je auto bij Carteam Autobedrijven

Als de startmotor van je auto traag draait en de auto maar net (of net niet) start, kan dit duiden op een slecht werkende accu. Een auto-accu gaat gemiddeld zo'n zes jaar mee, dus kan het tijd zijn om deze te vervangen - vooral als je merkt dat hij niet meer zo goed werkt als voorheen. Bij Carteam Autobedrijven vind je altijd de beste accu voor je auto. Bovendien hebben we de kennis en middelen om de nieuwe accu in je auto te installeren.

AFSPRAAK MAKEN

Wat zijn de voordelen van een auto-accu kopen bij Carteam?

 

Laat je een nieuwe accu in je auto plaatsen door een monteur van een Carteam garage, dan weet je dat:

  • Je altijd terecht kunt bij een groot netwerk van garages;
  • Je compleet onderhoud ontvangt;
  • Je nooit te veel betaalt voor de nieuwe accu van je auto;
  • Je auto de fabrieksgarantie behoudt;
  • Er gegarandeerd vakwerk wordt uitgevoerd.

AFSPRAAK MAKEN

Carteam
Carteam

Wat is een auto-accu?

De accu van je auto lijkt op een grote batterij die elektrische energie bevat. Deze energie is nodig om je auto te starten. Op het moment dat je de contactsleutel omdraait, levert de auto-accu stroom aan de startmotor. Deze zet vervolgens de motor van je auto in beweging. Daarnaast voorziet de accu diverse apparaten - zoals de radio - van energie op momenten dat de dynamo niet genoeg stroom levert.

 

Hoe werkt de accu van je auto?

Een auto-accu is eigenlijk een verzameling van cellen die aan elkaar zijn gekoppeld. Elke cel bevat zowel positieve als negatieve platen die zijn ondergedompeld in een oplossing van zwavelzuur (elektrolyt). Op de positieve platen zit loodoxide en op de negatieve platen zit lood. Deze actieve materialen veroorzaken een elektrische spanning in de accu. Hierdoor kan er stroom worden geleverd. Maar door chemische reacties tussen de actieve materialen en het elektrolyt neemt de spanning af. Daarom is het nodig om de accu van je auto weer op te laden, voordat die helemaal leeg is. Dit doe je tijdens het rijden met de dynamo van je auto.

Hoe kan het dat je auto-accu niet werkt?

Het is iedereen weleens overkomen: je stapt in de auto en merkt dat de accu leeg is omdat je de radio of verlichting hebt laten aanstaan terwijl de motor uitstond. Als het niet lukt om de accu weer op te laden met behulp van startkabels, is het helaas noodzakelijk om een nieuwe accu voor je auto aan te schaffen. Bij Carteam Autobedrijven weten we als geen ander hoe vervelend het kan zijn om zonder auto te zitten en daarom zorgen wij altijd voor de juiste accu voor jouw auto.

 

Wat zijn de voordelen van een nieuwe auto-accu?

Een nieuwe accu in je auto heeft de volgende voordelen:

  • Betrouwbaar;
  • Gaat ongeveer 6 jaar mee;
  • Start altijd, ook bij extreme temperaturen;
  • Topkwaliteit.

 

Vind mijn Carteam

Carteam
Carteam

Wanneer een auto-accu kopen?

Over het algemeen gaat een auto-accu zo'n zes jaar mee voordat hij aan vervanging toe is. Maar als je voornamelijk korte ritten maakt, kan de levensduur van de accu iets korter zijn. Het is belangrijk om alert te zijn op signalen dat de accu van je auto achteruitgaat, zoals een matig draaiende startmotor. Werkt je auto-accu niet meer goed? Dan is het verstandig om de accu te vervangen. Bij Carteam kun je terecht voor een uitstekende nieuwe accu die perfect bij jouw auto past. Onze deskundige medewerkers adviseren je graag over de beste opties en helpen je bij het vinden van de juiste accu voor je voertuig.

 

Wat kost een nieuwe accu voor je auto?

Ben jij op zoek naar een goedkope auto-accu? Bij Carteam ben je verzekerd van een eerlijke prijs voor het plaatsen van een nieuwe auto-accu. Onze garage biedt accu's van alle merken en modellen, tegen aantrekkelijke tarieven. Twijfel daarom niet langer en breng je auto voor accu-onderhoud langs bij een van onze garages. Hopelijk tot snel!

 

 

AFSPRAAK MAKEN

 

Vind mijn Carteam

Veelgestelde vragen over accu's

 

Wat is een auto accu?

Voor welke merken kan Carteam een accu leveren?

Welke merken accu's gebruiken jullie?

Carteam

Betaalbare tarieven

Bij Carteam Autobedrijven betaalt je alleen voor wat je nodig heeft: Goed en betaalbaar onderhoud.

Haal- en Brengservice

Carteam Autobedrijven houden je mobiel, ook als jouw auto in onderhoud is. Met een huurauto of gratis haal- en brengservice binnen de regio.

A-Merk onderdelen

Is vervanging van onderdelen nodig? Dan gebruiken we alleen onderdelen van A-kwaliteit.

De zekerheid van BOVAG

Vrijwel alle Carteam Autobedrijven zijn aangesloten bij BOVAG. Een wel zo prettig idee.