Open

Winterbanden

WINTERBANDEN VOOR UW AUTO

MET GRIP DE WINTER DOOR

Carteam

Winterbanden monteren bij Carteam

Carteam garages zijn gespecialiseerd in het leveren en monteren van de juiste winterbanden. Wij beschikken over de juiste apparatuur om je banden te plaatsen en leveren winterbanden voor alle automerken. Ook als je auto automatisch de bandenspanning van je winterbanden controleert, vind je bij je lokale Carteam-autobedrijf de juiste banden.

De voordelen van Carteam op een rij:

  • Groot netwerk van garages door heel Nederland
  • Betaalbaar en compleet onderhoud
  • Gegarandeerd vakwerk van specialistische monteurs
  • Behoud van fabrieksgarantie
     

Waarom moet je je zomerbanden vervangen door winterbanden?

Het is in Nederland niet verplicht om winterbanden te gebruiken, maar we raden met klem aan dit wel te doen. Bij sneeuw, ijzel of zelfs na een regenbui en een nacht koud weer kunnen wegen verraderlijk glad zijn. Winterbanden geven je auto meer grip op de weg dan zomerbanden. Zo verlaag je je kans op verkeersongelukken. Daarnaast blijft het rubber van winterbanden bij lagere temperaturen soepel en voorkom je onnodige slijtage aan je zomerbanden, zodat je die meerdere zomers lang kunt gebruiken.

Let op: je mag in Nederland absoluut geen spijkerbanden onder je auto hebben.

Vind een Carteam in de buurt

Carteam
Carteam

Wanneer moet je je winterbanden monteren?

Het weer in ons kleine kikkerlandje is erg wisselvallig. Het ene jaar kan de winter heel mild zijn, terwijl de winter daarop weer heel koud wordt. Om te voorkomen dat je in gevaarlijke situaties belandt, is het daarom goed om de temperatuur in de gaten te houden. Wordt het kouder dan 7°C, dan is het tijd om je zomerbanden op te bergen en je winterbanden uit de garage te halen.

Heb je all season-banden met een 3PMSF-markering (3 Peak Mountain Snow Flake-markering, de norm voor het herkennen van een goede winterband)? Dan kun je deze het hele jaar door gebruiken. We raden echter af om je winterbanden het hele jaar door onder je auto te laten zitten. In de zomer slijten ze namelijk bijzonder snel. Zodra de temperatuur weer boven de 7°C komt, is het daarom tijd om je zomerbanden weer onder je auto te monteren.
 

Rijden bij glad weer: tien tips van Carteam

Waar kun je winterbanden kopen?

Hoeveel kosten winterbanden?

Laat winterbanden onder je auto plaatsen door een Carteam-monteur

Met onze jarenlange ervaring in het verwisselen, balanceren en uitlijnen van de meest moderne auto’s, kan iedere Carteam-monteur je auto weer met voldoende profiel op pad sturen. Maak daarom voor de winter je overvalt een afspraak bij Carteam!

VIND MIJN CARTEAM