Open

Zomerbanden

Zomerbanden voor je auto

Altijd de juiste keuze met de hulp van Carteam

Carteam

Je zomerbanden monteren bij Carteam

In de zomer hebben je winterbanden minder grip op de weg en sta je minder snel stil als je abrupt moet remmen. Daarom is het goed om je winterbanden door zomerbanden te vervangen, zodra de temperatuur stijgt. Blijf je toch op winterbanden rijden? Dan slijten ze sneller.

De monteurs van Carteam zijn gespecialiseerd in het leveren en monteren van zomerbanden geschikt voor jouw auto. Met onze jarenlange ervaring in het verwisselen, balanceren en uitlijnen van de meest moderne auto’s, sturen we je weer met de perfecte banden op pad. We beschikken over de beste apparatuur om je banden te vervangen en leveren zomerbanden voor alle automerken. Is je auto uitgerust met automatische bandenspanningscontrole? Ook dan ben je bij Carteam aan het juiste adres!

AFSPRAAK MAKEN

Breng je auto naar een Carteam garage in jouw regio

Onderhoud laten uitvoeren door een monteur van een Carteam-garage heeft verschillende voordelen:

  • Carteam heeft een groot netwerk van garages door heel Nederland;
  • Het onderhoud is betaalbaar;
  • Het onderhoud is compleet;
  • Onze monteurs bieden gegarandeerd vakwerk;
  • Je behoudt de fabrieksgarantie van je auto.

AFSPRAAK MAKEN

Carteam
Carteam

Waarom moet je je winterbanden verwisselen voor zomerbanden?

Het is algemeen bekend dat het beter is om in de winter niet op zomerbanden te rijden, maar over het omgekeerde is niet veel te vinden. Toch is het goed om je winterbanden op tijd te laten verwisselen voor zomerbanden. Rijd je in de zomer op winterbanden, dan ervaar je een langere remweg dan als je op zomerbanden rijdt. Bij 35°C zijn de remprestaties van een auto met winterbanden zelfs al 30% lager dan die van zomerbanden. Dat komt omdat het profiel van zomerbanden - net als het rubbermengsel - speciaal voor gebruik bij warmere temperaturen is ontworpen. Winterbanden zijn tegen sneeuw en kou opgewassen maar zijn minder effectief op droog, warm asfalt. 

Rijd je in de zomer toch op winterbanden? Dan kun je minder goed remmen, waardoor je meer kans loopt op ongelukken. Verder hebben winterbanden in de zomer een slechtere wegligging, waardoor je minder snel kunt rijden. Ook slijten winterbanden in de zomer aanzienlijk sneller dan ze in de winter doen. Daardoor bestaat er een kans dat ze het niet tot de volgende winter redden.

Welke zomerbanden zijn de beste?

Als je een nieuwe auto koopt, kun je eerst een proefritje maken. Bij de aanschaf van nieuwe zomerbanden is dit niet het geval. Daarom test de ANWB ieder jaar de vijftig populairste zomerbanden. Gebaseerd op die uitslagen maar vooral op eigen kennis, raden de monteurs van Carteam je de beste banden voor je auto aan.

Wanneer moet je je zomerbanden inwisselen?

Wanneer de temperatuur boven de 7°C stijgt, is het in principe tijd om je winterbanden te verwisselen voor zomerbanden. Natuurlijk kan het in de lente nog afkoelen, dus is het goed om te wachten tot de temperatuur stabiel is. Wacht ook weer niet te lang: wissel je je banden niet op tijd, dan rijd je minder veilig. Twijfel je of je al zomerbanden onder je auto moet laten plaatsen? Neem dan contact met ons op! De monteurs van Carteam adviseren je graag over het verwisselen van je autobanden. Is het al tijd om zomerbanden onder je auto te monteren? Dan plannen we meteen een afspraak.

AFSPRAAK MAKEN

Carteam
Carteam

Waar kun je zomerbanden kopen?

Aan de slijtage van het profiel van je zomerbanden kun je zien of je nieuwe zomerbanden nodig hebt. In de groeven van je zomerbanden zit een kleine verhoging. Is de dikte van je banden gelijk aan die verhoging? Dan heb je nieuwe zomerbanden nodig. Ook in dat geval kun je bij een Carteam garage terecht. Wij adviseren je over je banden en helpen je om de beste zomerbanden voor je auto te kiezen. Vervolgens plaatsen wij jouw nieuwe zomerbanden moeiteloos onder je auto.

Vind mijn Carteam

Hoeveel kosten zomerbanden?

De kosten van je nieuwe zomerbanden zijn afhankelijk van de maat, het vermogen en het gewicht van je auto. Zomerbanden voor een compacte auto zijn bijvoorbeeld goedkoper dan zomerbanden voor een SUV. Echter hoef jij je geen zorgen te maken, want bij Carteam betaal je nooit meer dan nodig is.

Carteam
Carteam

Laat zomerbanden onder je auto plaatsen door een Carteam-monteur

Wil je nieuwe zomerbanden kopen, je zomerbanden onder je auto laten plaatsen of wil je weten of het al nodig is om je winterbanden door zomerbanden te vervangen? Bij Carteam ben je altijd welkom voor advies en voor de eventuele vervanging van je banden. Neem contact op met je lokale Carteam-autobedrijf.

Vind mijn Carteam

AFSPRAAK MAKEN

Zomerbanden onder uw auto laten zetten?

Neem dan contact op met één van onze vestigingen bij u in de buurt.

Vind mijn Carteam