Open

Trekhaakmontage

Een trekhaak monteren bij Carteam

Voordelig en snel

Carteam

Monteer je trekhaak bij Carteam

Heb je een trekhaak voor op je auto nodig? Een trekhaak is een handige haak achter je auto waarmee je een aanhanger of caravan trekt. Omdat er een aantal voorschriften gelden om een trekhaak te monteren, is het goed om je trekhaak door een gespecialiseerde monteur te laten plaatsen. Bij Carteam hebben wij de kennis en middelen om je trekhaak snel en voordelig te monteren. Naast het monteren van je trekhaak, geven wij graag deskundig advies over jouw auto.

Hoe zet je een trekhaak op je auto?

Via onze handige configurator maak je eenvoudig een afspraak om op jouw auto een passende trekhaak te laten monteren. De monteur van een Carteam garage bij jou in de buurt plaatst vakkundig en snel je trekhaak op je auto, zodat je snel weer de weg op kunt mét je aanhanger of caravan achter je auto.

Carteam

Wat zijn de redenen om je trekhaak te laten monteren bij Carteam?

Bij Carteam autobedrijven ben je altijd verzekerd van:

 • Betaalbaar onderhoud;
 • Compleet onderhoud;
 • Behoud van de fabrieksgarantie van je auto;
 • Een groot netwerk van garages door heel Nederland;
 • BOVAG- en RDW-erkende garages;
 • Vakwerk.
   
Carteam
Carteam

Wat is een trekhaak?

Een trekhaak is een haak achter je auto waarmee je een aanhanger of caravan trekt, of waarmee je een fietsendrager op je auto bevestigt. Er gelden een aantal voorschriften die je moet volgen om een trekhaak te monteren. Die voorschriften maken het voor doe-het-zelvers heel moeilijk om zelf een trekhaak te plaatsen. Zo is het door alle elektronica in moderne auto’s van uiterst belang dat de bekabeling van je trekhaak precies volgens instructie wordt aangelegd en ingeleerd in de software en modules van je auto. Bij Carteam autobedrijven werken monteurs met de kennis en middelen om je trekhaak snel en voordelig te monteren volgens de voorschriften en regelgeving die bij het plaatsen van een trekhaak gelden.

Welke soorten trekhaken zijn er?

Er bestaan verschillende soorten trekhaken:

 • Vaste trekhaak: deze trekhaak zit permanent aan je auto en is dus altijd zichtbaar;
 • Afneembare trekhaak: deze trekhaak kun je eenvoudig van je auto halen als je hem niet gebruikt;
 • Wegklapbare trekhaak: deze trekhaak zit altijd aan je auto. Je kunt hem wel wegklappen als je hem niet gebruikt, zodat hij niet meer zichtbaar is. 

Wil je een trekhaak laten monteren? Dan is het belangrijk om van te voren te besluiten welke trekhaak je aan je auto laat plaatsen. Welke trekhaken op je auto passen, kun je zien in de module bovenaan de pagina.

Carteam
Carteam

Welke trekhaak heeft je auto nodig?

Niet iedere trekhaak is voor elke auto geschikt. Welke trekhaak op jouw auto past, ligt aan de chassis (het dragende deel) en de kreukelzone van je auto. Een trekhaak moet voor jouw auto goedgekeurd zijn. Daarbij plaatsen de monteurs bij je lokale Carteam garage alleen trekhaken van de beste merken, zoals Brink, Bosal en Westfalia. Zo ben je bij een Carteam autobedrijf altijd zeker dat je de beste trekhaak voor jouw auto voor een aantrekkelijke prijs ontvangt.

Vind mijn Carteam

Monteer je trekhaak in NL bij Carteam autobedrijven en profiteer van:

 • Uitsluitend gebruik van A-kwaliteit onderdelen;
 • De beste trekhaak merken zoals Brink, Bosal en Westfalia;
 • Inzicht in wat je trekhaak plaatsen gaat kosten;
 • Snelle, voordelige montage.
Carteam
Carteam

Goed om te weten:

 • Je auto moet geschikt zijn voor een trekhaak;
 • Een trekhaak wordt tijdens de APK keuring gekeurd op slijtage en bevestiging. Laat daarom je trekhaak monteren door onze professionele monteurs, dan weet je zeker dat je trekhaak wordt goedgekeurd;
 • Wij raden aan om je polis te controleren en eventueel je autoverzekering aan te passen als je een trekhaak laat monteren;
 • Ook raden we aan om na de plaatsing van je trekhaak meteen een extra kentekenplaat aan te schaffen voor op je fietsendrager, aanhanger of caravan;
 • Nadat je trekhaak is geplaatst, is het gewicht dat je voertuig mag trekken afhankelijk van de specificaties van je auto. Verder mag je als je in het bezit bent van een rijbewijs B volgens de wet niet meer gewicht meenemen dan 750 kg (aanhanger + vracht). Het gewicht van je auto, aanhanger en vracht mogen samen niet boven maximaal 3.500 kg uitkomen, tenzij je een rijbewijs BE hebt.

Wat kost een trekhaak?

Heb je besloten een trekhaak te laten monteren? Dan wil je natuurlijk weten wat een trekhaak monteren gaat kosten. Gelukkig kun je op onze website eenvoudig berekenen wat het kost om een trekhaak te monteren. Bij Carteam autobedrijven bieden wij scherpe prijzen en plaatsen wij uitsluitend trekhaken van A-merken. Wanneer kom jij langs?

Vind mijn Carteam

Carteam

Trekhaak onder je auto laten zetten?

Neem dan contact op met één van onze vestigingen bij jou in de buurt.

Vind mijn Carteam