Open

Grote Beurt

De grote beurt van je auto

Wat houdt die precies in?

Carteam

De grote beurt bij Carteam

Je hebt de term ‘grote beurt’ vast wel eens gehoord. Toch weet lang niet iedereen wat zo’n grote beurt eigenlijk inhoudt. Een grote beurt is ontzettend belangrijk, omdat zo’n beurt je ervan verzekert dat je auto in goede technische staat blijft zodat grotere reparaties zo lang mogelijk worden vermeden.  Breng je jouw auto voor een grote beurt naar een van onze garages? Dan wil je natuurlijk weten wat er gaat gebeuren. Bij Carteam zijn wij transparant over het onderhoud dat wij aan je auto uitvoeren. Zo weet je van te voren dat wij je olie verversen, je interieurfilter vervangen en je remmen controleren. Voert een monteur een grote beurt uit? Dan doet hij dat goed, snel en voordelig.

Waarom breng je jouw auto voor een grote beurt bij een Carteam garage?

Bij Carteam garages ben je verzekerd van:

 • Betaalbaar onderhoud aan uw auto;
 • Compleet onderhoud;
 • Behoud van de fabrieksgarantie van uw auto;
 • Een groot netwerk van garages waar u terecht kunt;
 • BOVAG- en RDW-erkend;
 • Gegarandeerd vakwerk.

Kom jij ook langs? Plan je afspraak live in de agenda van een Carteam Autobedrijf.

AFSPRAAK MAKEN

Carteam
Carteam

Waarom is de grote beurt van je auto belangrijk?

De fabrikant van je auto schrijft voor om in ieder geval één keer per jaar onderhoud uit te laten voeren. Dit is niet zonder reden. Wil je veilig de weg op? Dan is het belangrijk dat slijtage op tijd wordt gesignaleerd. Een grote beurt bespaart veel zorgen: rijd je te lang met versleten auto-onderdelen door, dan gaan die onderdelen uiteindelijk kapot. Zulke kapotte onderdelen veroorzaken alleen maar meer schade aan je auto. Daarbij is een auto met versleten onderdelen onbetrouwbaar. Je kans om een ongeluk te veroorzaken wordt groter, hoe langer je doorrijdt. Daarom raden wij met klem af om een grote beurt over te slaan.

AFSPRAAK MAKEN

Dit doen we tijdens de grote beurt van je auto

Tijdens de grote beurt van je auto controleert een Carteam monteur je auto op ruim tachtig punten. Dit zijn er ruim vijftig meer dan bij een kleine beurt. Ook worden er tijdens een grote beurt standaard een aantal onderdelen vervangen, zoals:

 • Oliefilter;
 • Motorolie;
 • Luchtfilter;
 • Koelvloeistof;
 • Bougies;
 • Interieurfilter;
 • Brandstoffilter.
   
Carteam
Carteam

Hoe vaak moet de grote beurt van je auto worden uitgevoerd?

Je auto moet ieder jaar worden gecontroleerd op de punten die wij hierboven noemen. Afhankelijk van hoe vaak je jouw auto laat controleren, is er eerst klein en daarna groot onderhoud nodig. De monteurs van Carteam controleren van te voren de onderhoudshistorie van je auto om te zien wat er precies nodig is en waar op gelet moet worden. 
Een aantal onderdelen moeten tijdens een grote beurts standaard worden vervangen of ververst, zoals onder andere je oliefilter, interieurfilter en eventueel je distributieriem. Het is belangrijk dat specialistische monteurs je auto tijdig nalopen op werking, slijtage en beschadiging. Sla je een grote beurt over? Dan wordt je auto steeds onveiliger.

Wanneer is je auto toe aan een grote beurt?

Bij auto’s die minder dan zes jaar oud zijn, is het vaak makkelijk te zien of een auto aan een onderhoudsbeurt toe is. Dit valt je direct op, omdat de auto dit aangeeft. Toch is het goed om ook als dit niet het geval is periodiek een grote beurt te laten uitvoeren. Zo worden versleten onderdelen ontdekt voordat ze problemen veroorzaken. Daarbij zie je bij jouw oudere auto sowieso geen meldingen. Daarom is het belangrijk om ieder jaar - of eerder als je binnen die tijd 30.000 kilometer hebt gereden - de grote beurt van je auto te laten uitvoeren.

Carteam
Carteam

Wat zijn de voordelen van een grote beurt bij een Carteam autobedrijf?

 • Monteurs met kennis van alle merken, modellen en type auto’s;
 • Monteurs met jarenlange ervaring;
 • Garages met de nieuwste apparatuur voor het complete onderhoud van uw auto;
 • Moderne informatiesystemen;
 • Voordelige prijzen;
 • Van te voren een kosteninschatting;
 • Altijd inzicht in wat er gaat gebeuren.

Hoe lang duurt een grote beurt?

Hoe lang een grote beurt duurt, is afhankelijk van het soort en de hoeveelheid reparaties die de monteur uitvoert. Door de jarenlange ervaring van de monteurs van Carteam bedrijven en de moderne informatiesystemen die zij tot hun beschikking hebben, kunnen wij een grote beurt goed, snel en voordelig uitvoeren. Op die manier kost de grote beurt van je auto je zo min mogelijk tijd en kun je snel de weg weer op!

AFSPRAAK MAKEN

Carteam
Carteam

Wat kost een grote beurt?

De kosten van de grote beurt van je auto zijn afhankelijk van het merk, model en motortype. Heb je bijvoorbeeld een auto met een 4-cilindermotor? Dan kom je voordeliger uit dan als je een auto met een 6-cilindermotor bezit. Toch hoef je je geen zorgen te maken, want bij Carteam autobedrijven betaal je nooit meer dan echt nodig is. De grote beurt van je auto wordt uitgevoerd door specialisten met kennis die uit jarenlange ervaring voortvloeit. Blijkt er uit de inspectie dat er onderdelen vervangen moeten worden? Dan neemt jouw Carteam garage eerst contact met je op. De monteur bespreekt de werkzaamheden en kosten met je, voordat er ook maar iets wordt uitgevoerd. Zo kom je niet voor verrassingen te staan!

Vind mijn Carteam

Is een grote beurt hetzelfde als een APK-keuring?

Een grote beurt is niet hetzelfde als de APK (Algemene Periodieke Keuring). De APK is jaarlijks verplicht en test je auto op verschillende veiligheids- en milieueisen. Gelukkig kun je ook voor een APK-keuring bij Carteam autobedrijven terecht. Bij de meeste Carteam garages is de APK-keuring in combinatie met een grote beurt zelfs geheel gratis! Wil je de APK gratis combineren met een grote beurt? Vraag je lokale Carteam bedrijf dan om meer informatie.

Carteam garages verzorgen een grote beurt voor alle automerken. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op!

Vind mijn Carteam

AFSPRAAK MAKEN

Carteam

Heeft uw auto een grote beurt nodig?

Neem dan contact op met één van onze vestigingen bij u in de buurt.

Vind mijn Carteam