Open

Auto Onderhoud

Het onderhoud van je auto

Bezoek een Carteam Autobedrijf voor al je auto-onderhoud

Specialistisch auto-onderhoud bij Carteam-garages

Je auto is niet zomaar een vervoermiddel, maar een waardevol bezit. Regelmatig auto-onderhoud is daarom essentieel om ervoor te zorgen dat je voertuig in topconditie blijft. Je wilt immers dat je auto altijd veilig en betrouwbaar blijft rijden. Door tijdig onderhoud kunnen slijtage en mogelijke defecten worden opgespoord en voorkom je dure reparaties in de toekomst.

Bij Carteam garages ben je verzekerd van vakmanschap op het gebied van auto-onderhoud. Onze monteurs beschikken over uitgebreide kennis van verschillende automerken en zijn uitgerust met de nieuwste apparatuur waarmee zij een complete en vakkundige onderhoudsbeurt aan je auto uitvoeren.
 

Afspraak maken

Carteam
Carteam

De voordelen van Carteam

 • Een groot netwerk van garages verspreid over heel Nederland;
 • Compleet en betaalbaar onderhoud;
 • BOVAG- en RDW-erkende garages;
 • Gegarandeerd vakwerk;
 • Behoud van fabrieksgarantie.

Afspraak maken

Welke vormen van auto-onderhoud zijn er?

 

Je kunt bij Carteam Autobedrijven terecht voor verschillende vormen van auto-onderhoud, onder andere:

Ander soort onderhoud nodig? Ook dan kun je bij een Carteam-garage terecht.
 

 

Carteam
Carteam

Hoe weet je of je voor auto-onderhoud naar de garage moet?

 

Het is belangrijk om je auto goed te onderhouden. Bij Carteam snappen we dat je graag wilt weten of je auto daadwerkelijk aan onderhoud toe is, voordat je een afspraak maakt bij één van onze garages. Gelukkig zijn er een aantal controles die je zelf kunt uitvoeren voordat je contact met ons opneemt:

 • Olie peilen: in nieuwere auto’s doet de computer van het dashboard dit automatisch voor je;
 • Banden controleren: het is heel makkelijk om de conditie van je banden in de gaten te houden. Let vooral op het profiel en de bandenspanning, maar controleer ook af en toe de zijkanten van de banden;
 • Vloeistofniveaus checken: denk hierbij aan ruitenwisservloeistof, koelvloeistof en remvloeistof.

In nieuwere auto’s zie je daarnaast vaak op het dashboard of een onderdeel van je auto onderhoud nodig heeft. Wel heb je minimaal één keer per jaar een onderhoudsbeurt nodig, ongeacht wat je op je dashboard ziet.
 

AFSPRAAK MAKEN

Welke vormen van auto-onderhoud kun je zelf uitvoeren?

 

Naast het controleren van onderdelen zijn er ook een aantal kleine auto-onderhoudsklusjes die je zelf kunt klaren:

 • Lampen wisselen: vaak merk je een kapotte lamp precies op wanneer je hem nodig hebt: als het donker is. Met wat handigheid kun je zo’n lamp meestal zelf verwisselen. Bij sommige auto’s is dit toch een hele operatie. Heb je LED-verlichting? Dan kun je bijvoorbeeld beter een gespecialiseerde monteur inschakelen. Natuurlijk ben je in dat geval altijd welkom bij een Carteam-garage;
 • Ruitenwisser vervangen: meestal kun je een ruitenwisser eenvoudig los- en vastklikken;
 • Raamrubbers van je auto onderhouden: de rubbers van je auto onderhouden kan op verschillende manieren. Je kunt ze behandelen met vaseline, talkpoeder of met rubberspray. Je auto-rubbers onderhouden is aan te raden als je vuil en beschadigingen (zoals lekkages of schade aan je deur) wilt voorkomen.

Lukt klein onderhoud niet of laat je je onderhoud liever aan een expert over? Dan kun je natuurlijk bij een Carteam-garage terecht.
 

 

Carteam
Carteam

Waarom is regelmatig auto-onderhoud belangrijk?

 

Een nieuwe auto gaat best lang mee, maar niet alle onderdelen zijn zo duurzaam. Als je je auto vaak gebruikt, is de kans groot dat sommige onderdelen slijten. Rijd je door met versleten auto-onderdelen? Dat kan leiden tot autopech en kan daarnaast de schade aan je auto verergeren. Uiteindelijk krijg je dan te maken met onnodig hoge reparatiekosten.

Bij Carteam Autobedrijven vinden wij betaalbaar auto-onderhoud belangrijk. Daarom raden wij aan om je auto in ieder geval één keer per jaar voor een onderhoudsbeurt langs te brengen. Wij controleren alle onderdelen zorgvuldig, zodat jij weet hoe lang ze nog ongeveer meegaan. Is er een onderdeel aan vervanging toe? Dan overleggen wij voordat we aan de slag gaan de mogelijke reparaties met je.
 

 

AFSPRAAK MAKEN

Heb je ook auto-onderhoud nodig als je weinig rijdt?

Ook als je niet veel kilometers maakt, is het verstandig om jaarlijks auto-onderhoud te laten uitvoeren. Wanneer je auto langere tijd stilstaat, kan er namelijk vocht in de olie terechtkomen. Zodra je de auto start, vermengt dit vocht zich met de olie, wat de smeercapaciteit vermindert en op den duur schade aan je motor kan veroorzaken. Om dit te voorkomen, raden wij aan om minstens één keer per jaar de olie van je auto te laten verversen.

Carteam
Carteam

Auto-onderhoud in NL

Is je auto aan onderhoud toe? Dan ben je bij Carteam Autobedrijven aan het juiste adres! Met diverse vestigingen verspreid over heel Nederland, vind je altijd een Carteam-garage in de buurt. Maak vandaag nog een afspraak bij je dichtstbijzijnde locatie, dan voeren onze deskundige monteurs binnenkort jouw auto-onderhoud voor je uit.

 

AFSPRAAK MAKEN

 

Vind mijn Carteam

Daarom is een onderhouden auto belangrijk

Goede kans dat je auto, naast je huis, je meest kostbare bezit is. Met goed onderhoud aan uw auto blijft je auto veilig en betrouwbaar. Onze goed opgeleide technici weten alles van je auto en controleren je auto tijdens een onderhoudsbeurt. Zo kun je elke dag in je auto stappen zonder zich zorgen te maken over het functioneren van de auto.

Veelgestelde vragen over auto onderhoud

 

Wat is een onderhoudsbeurt?

Wat zijn slijtagedelen?

Ik rij heel weinig. Is onderhoud dan wel nodig?

Moet ik een afspraak maken of kan ik langsrijden?

Moet ik een afspraak maken of kan ik langsrijden?

Hoe laat moet ik de auto brengen?

Carteam

Betaalbare tarieven

Bij Carteam Autobedrijven betaal je alleen voor wat je nodig heeft: Goed en betaalbaar onderhoud.

Haal- en Brengservice

Carteam Autobedrijven houden je mobiel, ook als je auto in onderhoud is. Met een huurauto of gratis haal- en brengservice binnen de regio.

A-Merk onderdelen

Is vervanging van onderdelen nodig? Dan gebruiken we alleen onderdelen van A-kwaliteit.

De zekerheid van BOVAG

Vrijwel alle Carteam Autobedrijven zijn aangesloten bij BOVAG. Een wel zo prettig idee.