Open

Aircoservice en -Onderhoud

Airco-onderhoud houdt jouw hoofd koel.

Airco-onderhoud en aircoservice bij je dichtstbijzijnde Carteam-garage

Carteam

Laat je airco-onderhoud uitvoeren bij een Carteam-garage

Ruikt het muf als je in de auto stapt en voorkomt je airco niet langer dat je ruiten beslaan? Dan is je airco aan een servicebeurt toe. Stel airco-onderhoud niet te lang uit, want een gezond, schoon en fris klimaat is tijdens iedere rit - maar vooral tijdens lange ritten - uiterst belangrijk.

Bij Carteam hebben we de juiste apparatuur om aan iedere airco onderhoud uit te voeren. Maak zo snel mogelijk een afspraak, dan kun je binnenkort weer met frisse zuurstof de weg op.

 

AFSPRAAK MAKEN

Wat zijn de voordelen van aircoservice aan je auto bij Carteam?

Het laten uitvoeren van airco-onderhoud bij een Carteam-garage biedt verschillende voordelen:

  • De monteurs van Carteam beschikken over de juiste apparatuur, waardoor ze de airco van je auto zonder problemen bijvullen en onderhouden;
  • De monteurs hebben de kennis en ervaring om aircoservice aan je auto uit te voeren;
  • Carteam-garages bieden compleet onderhoud door vakmensen;
  • Bij een Carteam-garage betaal je nooit meer dan nodig is om je airco te onderhouden.
Carteam
Carteam

Wanneer gebruik je je airco?

Wanneer het buiten warm is, zet je hoogstwaarschijnlijk standaard je airco aan. Maar wist je dat je je airco ook kunt gebruiken wanneer het koud en vochtig is? De airco werkt namelijk vochtonttrekkend, waardoor de lucht in je auto droger wordt. Dit zorgt ervoor dat je auto-interieur droog blijft en je ramen langer schoon blijven. Bovendien is het regelmatig gebruiken van je airco het hele jaar door ook nog eens veel beter voor het aircosysteem.

Airco Service bij Carteam: waarom is het zo belangrijk?

Je airco verliest ieder jaar zo’n 10% koudemiddel. Daarom moet je de koudemiddel in je airco regelmatig bijvullen. Neemt de hoeveelheid koudemiddel te veel af, dan komt er bij de compressor - dit is het belangrijkste onderdeel van je airco - geen olie meer. Door een gebrek aan smering gaat je airco uiteindelijk stuk. Airco-onderhoud aan airconditioning die kapot is, pakt veel duurder uit dan als je periodiek airco-onderhoud aan je auto laat uitvoeren.

Hoe vaak heeft je airco onderhoud nodig?

Bij Carteam adviseren we om in ieder geval één keer per drie jaar een volledige airco-servicebeurt (Airco Full Service) aan je auto te laten uitvoeren. Onze monteurs zullen dan de airco van je auto bijvullen en ander nodig onderhoud uitvoeren. Daarnaast raden we aan om je aircosysteem jaarlijks te laten reinigen.

Wat zijn de voordelen van een jaarlijkse airco-reiniging?

  • Bacteriën en schimmels krijgen geen vat op je airco;
  • De airco voorziet je auto van gezonde en frisse lucht;
  • Je voorkomt allergische reacties;
  • Je ramen raken minder snel beslagen.
Carteam
Carteam

Hoe merk je het als je airco niet meer werkt?

Laat je je airco niet jaarlijks reinigen of sla je een airco-servicebeurt over? Dan loop je het risico dat je problemen met je airconditioning krijgt. Misschien koelt de airco je auto niet meer goed, komt er een vieze lucht uit of krijg je allergische reacties. Wacht je te lang voordat je de koudemiddel van je airco laat vullen, dan heeft je auto straks helemaal geen airconditioning meer! Het valt dus redelijk snel op als er met je airco iets mis is. Reageer altijd zo snel mogelijk op problemen die je airco geeft, dan voorkom je onnodige schade.

Wat zal je airco bijvullen kosten?

Een goed werkende airconditioning is belangrijk voor een comfortabele rit in je auto. Daarom moet je je airco op tijd bijvullen en is een jaarlijkse airco-servicebeurt essentieel. Bij Carteam begrijpen we dit als geen ander. Daarom bieden we een professionele airco service tegen een eerlijke prijs. Wanneer je je auto naar ons brengt voor airco service, stellen we nog voordat we aan de slag gaan een duidelijke prijsopgave voor je op. Zo garanderen we dat jij nooit voor verrassingen komt te staan. Voeren we onderhoud aan je airco uit? Dan kunnen we je airco direct bijvullen.

AFSPRAAK MAKEN

Vind mijn Carteam

VEELGESTELDE VRAGEN OVER AIRCO ONDERHOUD

 

Hoe controleer ik de staat van de airco?

Wat voor onderhoud heeft mijn airco nodig?

Hoe merk ik dat mijn airco niet goed meer werkt?

Carteam

Betaalbare tarieven

Bij Carteam Autobedrijven betaalt je alleen voor wat je nodig heeft: Goed en betaalbaar onderhoud.

Haal- en Brengservice

Carteam Autobedrijven houden je mobiel, ook als jouw auto in onderhoud is. Met een huurauto of gratis haal- en brengservice binnen de regio.

A-Merk onderdelen

Is vervanging van onderdelen nodig? Dan gebruiken we alleen onderdelen van A-kwaliteit.

De zekerheid van BOVAG

Vrijwel alle Carteam Autobedrijven zijn aangesloten bij BOVAG. Een wel zo prettig idee.