Open

Distributieriem Vervangen

Distributieriem vervangen bij een Carteam garage

Wat is een distributieriem?

In de motor van je auto zitten (onder andere) twee draaiende delen: de krukas en de nokkenas. Verder vind je in je motor een aantal cilinders die het brandstof/luchtmengsel tot ontbranding brengen. Op die manier komt je auto vooruit.

In de cilinders zitten zuigers. Als je de auto start, gaat de krukas draaien. Hierdoor bewegen de zuigers op en neer. Tegelijkertijd draait er een tandwiel mee met de krukas. Aan dit tandwiel zit de distributieriem vast. De distributieriem loopt over de nokkenas aan de andere kant en zorgt ervoor dat ook deze gaat draaien door de beweging van de krukas. Dankzij deze samenwerking gaan de kleppen van de cilinders open en dicht. Dit zorgt voor de aandrijving van je auto.

Kort gezegd: je distributieriem zorgt er (in samenwerking met andere onderdelen) voor dat je auto vooruit komt.

Carteam
Carteam

Wat gebeurt er als je distributieriem breekt?

Er staat behoorlijk veel kracht op een distributieriem. Daarom wordt die van sterk kunststof en glasvezel gemaakt. Maar raakt een distributieriem versleten, dan is die steeds minder sterk en kan die uiteindelijk breken. Zonder distributieriem is er in de motor van je auto geen samenwerking tussen de krukas en de nokkenas, gaan de kleppen op je cilinders niet open en dicht en komt je auto nog geen centimeter vooruit. Daarom is het goed om je distributieriem te laten vervangen, als die versleten raakt.

Hoeveel kost het vervangen van je distributieriem?

De kosten van je distributieriem vervangen variëren afhankelijk van het merk van je voertuig. Hoeveel je distributieriem vervangen gaat kosten, wordt verder ook beïnvloed door de kwaliteit van je onderhoud. Als je distributieriem bijvoorbeeld breekt, zijn de reparatiekosten hoger dan wanneer een versleten distributieriem tijdig wordt opgemerkt. Breng je auto daarom regelmatig voor controle langs een Carteam-garage in je eigen regio. Onze monteurs controleren dan niet alleen je distributieriem, maar ook andere belangrijke onderdelen van je auto. Is er vervanging nodig? Dan zullen ze dit altijd vooraf aan je communiceren voordat ze met de reparatie starten.

Bij Carteam Autobedrijven ben je altijd verzekerd van helderheid en transparantie. Wanneer mogen we je in een van onze garages verwelkomen?

Vind mijn Carteam

AFSPRAAK MAKEN

Carteam
Carteam

Wanneer moet je je distributieriem vervangen?

Wanneer je je distributieriem moet vervangen, kan per voertuig verschillen en hangt af van de intensiteit waarmee je je auto gebruikt. Gelukkig staat in het instructieboekje van je auto vermeld na hoeveel kilometer - of jaar - de distributieriem vervangen dient te worden. Mocht de distributieriem eerder slijtage vertonen, dan is het wel raadzaam om hier snel op te reageren.

Onze deskundige monteurs hebben de juiste kennis en gereedschappen om te controleren of jouw distributieriem moet worden vervangen. Daarnaast kun je aan de hand van het instructieboekje (of een sticker onder je motorkap) zelf in de gaten houden hoeveel tijd er sinds het laatste onderhoud is verstreken.

Waarom je distributieriem vervangen bij een Carteam-garage?

Je distributieriem laten vervangen bij één van de vele Carteam-garages in Nederland heeft verschillende voordelen:

  • Verscheidene BOVAG- en RDW-erkende garages;
  • Monteurs met kennis;
  • De juiste techniek en het juiste gereedschap;
  • Gegarandeerd vakwerk;
  • Voordelig onderhoud;
  • Compleet onderhoud;
  • Behoud van de fabrieksgarantie van je auto.

Vind mijn Carteam

Carteam
Carteam

Je distributieriem vervangen bij Carteam

Rijd je te lang door met een versleten distributieriem, dan kan die riem breken. Hierdoor is het mogelijk dat het binnenwerk van de motor van je auto beschadigt. Je bent dan veel geld kwijt, terwijl dat eigenlijk helemaal niet nodig is. Bij Carteam hebben we de kennis en de juiste, speciale gereedschappen om je distributieriem op tijd te vervangen. Dit doen we daarnaast voor een voordelig tarief. Wacht daarom niet te lang en laat je distributieriem vervangen door een monteur van Carteam!

AFSPRAAK MAKEN

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE DISTRIBUTIERIEM

 

Wat is de distributieriem?

Wat gebeurt er als de distributieriem breekt?

Kan ik de distributieriem zelf controlleren?

Wordt alleen de distributieriem vervangen?

Waarom worden andere onderdelen ook vervangen bij de distributieriem?

Voor welke merken kan Carteam een distributieriem vervangen?

Carteam

Betaalbare tarieven

Bij Carteam Autobedrijven betaal je alleen voor wat je nodig heeft: Goed en betaalbaar onderhoud.

Haal- en Brengservice

Carteam Autobedrijven houden je mobiel, ook als je auto in onderhoud is. Met een huurauto of gratis haal- en brengservice binnen de regio.

A-Merk onderdelen

Is vervanging van onderdelen nodig? Dan gebruiken we alleen onderdelen van A-kwaliteit.

De zekerheid van BOVAG

Vrijwel alle Carteam Autobedrijven zijn aangesloten bij BOVAG. Een wel zo prettig idee.