Open

Elektronische Diagnose

Professionele Auto Diagnose en reparatie bij Carteam

Carteam vindt de oorzaak van auto-problemen

Carteam

Je auto laten uitlezen bij Carteam Autobedrijven

Je auto is meer dan alleen een voertuig: het is zo’n beetje een computer op wielen. Moderne auto's bevatten software en net als bij alle soorten software, kunnen er problemen optreden. Ook de fysieke onderdelen van je auto kunnen problemen hebben, die op de boordcomputer als storing tonen. Daarom is het bijna onmogelijk om goed onderhoud uit te voeren zonder de juiste diagnose-apparatuur. Alleen gespecialiseerde monteurs hebben de kennis om die apparatuur te gebruiken. Laat daarom je auto uitlezen door een van de deskundige monteurs bij een betrouwbare garage van Carteam.

AFSPRAAK MAKEN

Waarom je auto uitlezen en resetten bij een Carteam-garage?

Laat je je auto uitlezen en resetten bij een garage van Carteam, dan heeft dat meerdere voordelen:

  • Carteam-garages hebben de juiste diagnose-apparatuur om je auto uit te lezen;
  • De monteurs van Carteam-garages hebben de kennis en ervaring om die apparatuur goed te gebruiken;
  • Carteam Autobedrijven bieden gegarandeerd vakwerk en compleet onderhoud;
  • BOVAG- en RDW-erkende garages;
  • Bij een Carteam-garage betaal je nooit meer dan nodig is.
     

Wat is een auto-diagnose?

Wanneer je je auto naar een Carteam-garage brengt, is het uitlezen van die auto meestal het eerste wat er gebeurt. Dit proces helpt een monteur om vast te stellen welke onderdelen van je auto onderhoud nodig hebben. Maar wat wordt er precies bedoeld met "je auto uitlezen"?

Carteam
Carteam

Wat betekent je auto uitlezen?

In een moderne auto is software onmisbaar. Alle elektronica wordt met elkaar verbonden via een ECU (Engine Control Unit), ook wel bekend als de boordcomputer. Deze computer is verantwoordelijk voor het aansturen van alles in je auto - van het remlicht en de richtingaanwijzer tot aan de stand van de airconditioning. Daarnaast controleert de boordcomputer continu of alles nog naar behoren werkt. Gaat een monteur je auto uitlezen, dan wordt er een laptop met de juiste diagnose-apparatuur aangesloten op de ECU van je auto. Mocht er in het systeem van je auto een storing zitten, dan wordt er een foutcode zichtbaar voor de monteur. Hij weet precies hoe hij deze foutcode moet interpreteren. Op basis van de foutcode kan de monteur onderhoud uitvoeren aan je auto of motor of indien mogelijk direct de storing verhelpen. Naast het aansturen en controleren van alle elektronica in je auto, zorgt de ECU ervoor dat er waarschuwingslampjes op je dashboard branden als er iets mis is met (een onderdeel van) je auto. Daarom is het raadzaam om altijd direct een afspraak met ons te maken als er op je dashboard een oranje of rood lampje brandt.

Wat kost het uitlezen van je auto?

Hoeveel je auto uitlezen zal kosten, weet je altijd van tevoren. Bij Carteam kom je namelijk nooit voor verrassingen te staan: je ontvangt voorafgaand aan je onderhoudsbeurt een duidelijke kostenopgave. Op die opgave zie je de prijs die we rekenen om je auto uit te lezen en te resetten. Daarbij rekenen we bij Carteam nooit meer dan voor je onderhoud daadwerkelijk nodig is. Je kunt daarom rekenen op een voordelig tarief.

Hoe lang duurt het uitlezen van een auto?

Hoelang het duurt om je auto uit te lezen, ligt aan de hoeveelheid storingen die onze monteurs vaststellen. Nadat we de auto uitlezen bekijken we je auto-diagnose. Eventueel resetten we op dat moment ook de apparatuur van je auto. Gemiddeld duurt het uitlezen van je auto tussen de vijftien minuten en een uur. Heeft je auto onderhoud nodig? Kom dan langs bij een van onze garages!

AFSPRAAK MAKEN

Vind mijn Carteam

Carteam

Veelgestelde vragen over elektronische diagnose

 

Hoe weet ik wat elektronische diagnose gaat kosten?

Voor welke merken kan de elektronische diagnose gesteld worden?

Carteam

Betaalbare tarieven

Bij Carteam Autobedrijven betaalt je alleen voor wat je nodig heeft: Goed en betaalbaar onderhoud.

Haal- en Brengservice

Carteam Autobedrijven houden je mobiel, ook als jouw auto in onderhoud is. Met een huurauto of gratis haal- en brengservice binnen de regio.

A-Merk onderdelen

Is vervanging van onderdelen nodig? Dan gebruiken we alleen onderdelen van A-kwaliteit.

De zekerheid van BOVAG

Vrijwel alle Carteam Autobedrijven zijn aangesloten bij BOVAG. Een wel zo prettig idee.