Open

Remmen Onderhoud

Laat je remmen onderhouden

Zijn je remmen helemaal in orde?

Carteam

Laat je remmen onderhouden bij Carteam Autobedrijven

Heb je last van piepende remmen? Vaak heb je zelf niet door dat je remcapaciteit vermindert, maar als je remmen piepen kan dat wel het geval zijn. Piepende remmen kunnen namelijk aangeven dat je remmen versleten raken. Zorg daarom voor je eigen veiligheid en de veiligheid van andere weggebruikers en laat je remmen controleren als je ze hoort piepen door een remmenspecialist bij een Carteam-garage.

AFSPRAAK MAKEN

Breng je auto bij piepende remmen naar een Carteam-garage

Er zijn tal van voordelen verbonden aan het laten uitvoeren van onderhoud aan piepende remmen door een monteur van een Carteam-garage. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Carteam heeft een groot netwerk van autobedrijven door heel Nederland, waardoor er altijd een garage bij jou in de buurt is te vinden;
  • Bij Carteam ben je verzekerd van betaalbaar onderhoud, zonder dat er concessies worden gedaan aan de kwaliteit van de service;
  • Het onderhoud dat door onze monteurs wordt uitgevoerd is altijd compleet en er wordt alleen gebruik gemaakt van hoogwaardige onderdelen;
  • Onze monteurs bieden gegarandeerd vakwerk en hebben jarenlange ervaring in het onderhouden en repareren van remmen die piepen;
  • Wanneer je het onderhoud door een Carteam-monteur laat uitvoeren, behoud je de fabrieksgarantie van je auto. Dit betekent dat je zonder zorgen gebruik kunt blijven maken van je voertuig.
     

AFSPRAAK MAKEN

Carteam
Carteam

Wat zijn remblokken en remschijven?

Remblokken en remschijven werken samen om de snelheid van je auto te verminderen en je auto uiteindelijk tot stilstand te brengen. Wanneer je het rempedaal indrukt, wordt er een zuiger in de hoofdcilinder verplaatst die druk uitoefent op de remvloeistof in de remleidingen. Hierdoor worden de remblokken tegen de remschijven gedrukt, wat wrijving veroorzaakt en de auto doet afremmen. Helaas slijten de remschijven ook door deze wrijving, waardoor de remcapaciteit van de auto uiteindelijk afneemt.

Hoe merk je dat je remmen zijn versleten?

Wanneer je remmen versleten zijn, kun je als eerste een piepend, fluitend of schurend geluid opmerken. Dit geluid ontstaat doordat de remblokken of remschijven aan vervanging toe zijn. Daarnaast kan het voorkomen dat je harder op het rempedaal moet trappen dan gewoonlijks nodig is. Als je merkt dat je minder snel dan je bent gewend tot stilstand komt, is het mogelijk dat er iets mis is met je remmen. Het kan voorkomen dat je remmen alleen piepen bij zacht remmen, maar bij ernstige slijtage hoor je bij iedere rembeweging een piep. In moderne auto's wordt er bovendien een waarschuwingslampje op het dashboard geactiveerd wanneer de remmen zijn versleten.

Carteam
Carteam

Hoe komt het dat je rem het niet doet?

Wanneer je remt, oefenen je remblokken druk uit op de remschijven, waardoor er wrijving ontstaat en je remblokken geleidelijk slijten. Op een gegeven moment is het dan ook tijd om ze te vervangen. De frequentie van vervanging verschilt echter per auto en bestuurder. Iemand die regelmatig rijdt en vaak remt, zal zijn remblokken sneller moeten vervangen dan iemand die slechts af en toe een zondagsritje maakt.

Waarom piepen je remmen?

Hoor je tijdens het afremmen een piepend of schurend geluid? Dit kan een indicatie zijn dat de remblokken van je auto versleten raken. Het frictiemateriaal van de remblokken slijt namelijk af, waardoor het stalen materiaal van de remblokken op de remschijven drukt. Dit kan leiden tot schurende en piepende remmen. Op de lange termijn kan dit zelfs meer schade veroorzaken. Daarom is het belangrijk om je remblokken zo snel mogelijk te laten vervangen.

Carteam
Carteam

Waar kun je je remblokken laten vervangen?

De professionele monteurs bij onze Carteam-garages bieden een voordelige service voor de vervanging van je remblokken en/of je remschijven. Wij gebruiken uitsluitend hoogwaardige rem-onderdelen van gerenommeerde autofabrikanten om de veiligheid en betrouwbaarheid van je auto te waarborgen. Meer weten? Neem dan contact op met je lokale Carteam Autobedrijf voor meer informatie.

Vind mijn Carteam

AFSPRAAK MAKEN

Veelgestelde vragen over accu's

 

Hoe merk ik dat de remmen versleten zijn?

Voor welke merken kan Carteam remmen leveren?

Wat zijn remblokken?

Carteam

Betaalbare tarieven

Bij Carteam Autobedrijven betaalt je alleen voor wat je nodig heeft: Goed en betaalbaar onderhoud.

Haal- en Brengservice

Carteam Autobedrijven houden je mobiel, ook als jouw auto in onderhoud is. Met een huurauto of gratis haal- en brengservice binnen de regio.

A-Merk onderdelen

Is vervanging van onderdelen nodig? Dan gebruiken we alleen onderdelen van A-kwaliteit.

De zekerheid van BOVAG

Vrijwel alle Carteam Autobedrijven zijn aangesloten bij BOVAG. Een wel zo prettig idee.