Open

Distributieketting Vervangen

Distributieketting vervangen: wacht niet te lang.

Vakkundig en snel bij Carteam Autobedrijven

Carteam

Je distributieketting vervangen bij Carteam Autobedrijven

Een distributieketting is erg sterk en is daarom in staat om een hoge trekkracht op te vangen. Toch heeft een distributieketting geen eeuwig leven: na zo’n 100.000 à 150.000 km moet je distributieketting worden vervangen. Gebruik je de ketting langer? Dan kan er schade aan de motor van je auto ontstaan. Bij Carteam autobedrijven hebben monteurs de kennis en gereedschappen om jouw distributieketting volgens de fabrieksvoorschriften kundig te verwisselen. Zoek je een garage waar je jouw distributieketting voor een gunstig tarief kunt laten vervangen of waar je de ketting kunt laten controleren op slijtage? Dan ben je bij de Carteam garage in jouw regio aan het juiste adres.


AFSPRAAK MAKEN

Breng je auto met distributieketting naar een Carteam autobedrijf in uw regio

Laat je onderhoud uitvoeren door een monteur van een Carteam garage, dan heeft dit verschillende voordelen:

  • Een groot netwerk van garages;
  • Compleet onderhoud;
  • Betaalbaar onderhoud;
  • Behoud van de fabrieksgarantie;
  • BOVAG- en RDW-erkend;
  • Gegarandeerd vakwerk.
     

AFSPRAAK MAKEN

Carteam
Carteam

Wat is een distributieketting?

Een distributieketting is een metalen ketting die de nokkenassen van je motor met de krukassen laat meedraaien. Een distributieketting doet in principe hetzelfde als een distributieriem, maar gaat een stuk langer mee. Ook is een distributieketting onderhoudsarmer dan een distributieriem. Hoewel je een distributieketting minder vaak dan een distributieriem hoeft te vervangen, heeft ook een distributieketting periodiek onderhoud nodig.

Wanneer moet je jouw distributieketting vervangen?

Een distributieketting is duurzamer dan een distributieriem, waardoor je minder vaak met onderhoud te maken hebt. Toch kan ook een distributieketting versleten raken, rekken of zelfs knappen en moet die uiteindelijk worden vervangen. Blijf je te lang doorrijden met distributieketting problemen? Dan raakt het binnenwerk van je motor beschadigd. Bij Carteam autobedrijven kunnen wij jouw distributieketting vakkundig en op tijd vervangen, tegen een aantrekkelijk tarief.

AFSPRAAK MAKEN

Carteam
Carteam

Heeft je distributieketting onderhoud nodig?

Het is belangrijk om bij hogere kilometerstanden regelmatig te controleren of een distributieketting niet versleten raakt. Dit kan tijdens de grote beurt van je auto, maar ook tussendoor als je denkt dat er misschien iets mis is. Je kunt nooit te vroeg aan de bel trekken: denk je dat je distributieketting versleten is maar wacht je te lang af? Dan ontstaat er schade aan de motor van je auto. Zulke schade verhelpen is veel moeilijker en zal daarom meer tijd en geld kosten. Bij Carteam autobedrijven hebben wij de gereedschappen, kennis en ervaring om je distributieketting te vervangen voordat er schade ontstaat. Wacht hiervoor niet te lang en laat je distributieketting op slijtage controleren, als je vermoed dat er iets mis is.

Hoe weet je of jouw distributieketting kapot is?

Denk je dat jouw distributieketting misschien al versleten of kapot is? Dit kun je controleren door goed te luisteren. Is je distributieketting versleten? Dan hoor je bij het starten van je motor een ratelend geluid. Is de slijtage extreem, dan hoor je dit geluid constant. Het is belangrijk om je distributieketting te vervangen voordat het zo ver komt. Daarom is het goed om ieder jaar te controleren of je distributieketting versleten begint te raken, bijvoorbeeld tijdens de grote beurt. Voor dit soort controle en om je distributieketting te vervangen ben je bij jouw lokale Carteam autobedrijf aan het juiste adres. Wij controleren je auto met distributieketting op slijtage en schade. Dit doen wij vakkundig, goed en snel, tegen een aantrekkelijk tarief. Je portemonnee is je dankbaar!

Vind mijn Carteam

Carteam
Carteam

Wat gaat een distributieketting vervangen kosten?

De kosten om je distributieketting te vervangen zijn afhankelijk van onder andere het merk en model van je auto en hoe moeilijk het is om toegang tot de distributieketting te verkrijgen. Sommige motoren hebben er zelfs meer dan één. Bij een Carteam autobedrijf betaal je nooit meer dan nodig is voor het onderhoud dat wordt uitgevoerd. Daarom ben je verzekerd van een scherpe prijs: je betaalt nooit te veel voor het vervangen van je distributieketting.

Bij Carteam ben je altijd welkom voor de controle en eventuele vervanging van de distributieketting van jouw auto. Wil je meer weten? Neem dan contact op met je lokale Carteam autobedrijf of vul ons contactformulier in, dan bespreken we de kosten om jouw distributieketting te vervangen met je en geven wij je graag advies.
 

Vind mijn Carteam

AFSPRAAK MAKEN

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE DISTRIBUTIEketting

 

Wat is de distributieketting?

Wat is het verschil tussen de distributieketting en -riem?

Wat gebeurt er als de ketting breekt?

Wanneer moet je de distributieketting vervangen?

Distributieketting vervangen: wat kost het?

Carteam

Betaalbare tarieven

Bij Carteam Autobedrijven betaal je alleen voor wat u nodig heeft: Goed en betaalbaar onderhoud.

Haal- en Brengservice

Carteam Autobedrijven houden je mobiel, ook als uw auto in onderhoud is. Met een huurauto of gratis haal- en brengservice binnen de regio.

A-Merk onderdelen

Is vervanging van onderdelen nodig? Dan gebruiken we alleen onderdelen van A-kwaliteit.

De zekerheid van BOVAG

Vrijwel alle Carteam Autobedrijven zijn aangesloten bij BOVAG. Een wel zo prettig idee.